Nikon D500 digitális SLR váz

d500_fornt d500_backA Nikon D500 készülékben megtalálható a Nikon saját technológiája, amellyel állandóan és zökkenőmentesen képes csatlakozni más kommunikációs eszközökhöz.

A Nikon D500 fényképezőgép választ ad a vásárlók képalkotási igényeinek változására, valamint az amatőrök egyre fokozottabb képigényére. A fényképezőgép és a többi személyi eszköz közötti állandóan elérhető csatlakozást is lehetővé teszi.

Ezek elősegítéséhez a Nikon D500 fényképezőgép az amatőröknek szánt fényképezőgépek piacának legfejlettebb AF-rendszerét tartalmazza; bevezeti a 4K UHD videorögzítési lehetőséget a Nikon DX formátumú kínálatába; sőt, ez az első olyan Nikon fényképezőgép, amelynek csatlakoztathatósága lehetővé teszi a mindig készen álló, azonnali megosztást a SnapBridge rendszeren keresztül.

 

 

„A vizuális kultúra új szintjére léptünk, amelyben az emberek képeken keresztül lépnek egymással kapcsolatba. Így az amatőr vásárlóink is egyre igényesebbek lesznek, és egyre többet várnak el a fényképezőgépektől. Ezért az új fejlesztéseink segítségével az FX formátum teljesítményét sűrítettük bele a Nikon D500 készülékbe, hogy kielégíthessük vásárlóink és a profi fotósok erős képtechnológiai étvágyát.” – jelentette ki Tadashi Nakayama, a Nikon vállalati alelnöke, a képalkotási üzleti egység marketingosztályának vezetője.

HATALMAS TELJESÍTMÉNY

A Nikon D500 fényképezőgép kiváló a mozgó témák követésében: ugyanazt az új generációs 153 pontos AF-rendszert kapta, mint a D5. Precíz témabemérést nyújt még a körülbelül 10 kép/mp sebességű gyors sorozatfelvétel közben is, így az autó-motorsportok vagy az úti kalandok megörökítésében is kiválóan teljesít. A sok mozgást és gyönyörű jeleneteket rögzíteni kívánó amatőrök már 4K UHD videókon is felvehetik a történteket, az új EXPEED 5 képfeldolgozó motor révén pedig a D500 kiváló képminőséget nyújt.

A Nikon D500 fényképezőgép széles ISO-tartományt kínál 100-tól 51200-ig, amely akár Hi 5 (ISO 1640000-rel ekvivalens) szintre is bővíthető, így széles határok között mozgó megvilágítási körülmények között is lenyűgöző eredményt nyújt. A nagy teljesítményt és a sokoldalúságot a kényelmes kezelhetőséggel ötvöző Nikon D500 fényképezőgép egy olyan eszközt jelent, amely a kreatív látásmódot és a lelkesedést erős képekbe képes átültetni, hogy a fotósok teljes mértékben kiaknázhassák a képességeiket.

ZÖKKENŐMENTES, ÁLLANDÓAN ELÉRHETŐ CSATLAKOZÁS A SNAPBRIDGE SEGÍTSÉGÉVEL

A Nikon D500 fényképezőgép az első a Nikon fényképezőgép-kínálatában, amely tartalmazza az intelligens eszközökkel állandóan elérhető vezeték nélküli csatlakozási funkciót a Bluetooth Low-Energy szabvány révén.

Ez az új Nikon fejlesztés lehetővé teszi a képek folyamatos és azonnali átvitelét a fényképezőgépről intelligens eszközökre valós időben, rögtön a kép elkészítése után, így a fotózást egy közösségi, kapcsolati élménnyé alakítja. Mindez automatikusan valósul meg, nem kell elindítani a képátvitelt a fényképezőgépen – az áramfogyasztás pedig mindkét eszközön alacsony marad, ami menet közben egy igen hasznos tulajdonság.

A D500 FŐ FUNKCIÓI

  1. Nagy teljesítményű, 153 pontos AF-rendszer igen sokféle felvételi helyzetben kivételes témabemérési tulajdonságokkal

A Nikon D500 fényképezőgép Multi-CAM 20K automatikus élességállítási érzékelőmodulja igen sok, szám szerint 153 élességállítási pontja (99 kereszt típusú érzékelővel) a képterület kimondottan nagy részét fedi le, így a gyorsan mozgó témákat is pontosan tudja bemérni.

Az automatikus élességállítás a középső ponton akár -4 EV¹, a többi pont esetén pedig -3 EV¹ mellett is használható, így az AF-rendszer még nagyon rossz fényviszonyok mellett vagy nagyon kis kontrasztú témák esetén is működőképes. Az újonnan fejlesztett AF-motor és a 180 ezer képpontos RGB-érzékelő is hozzájárul a sokféle helyzetben is kivételes AF-teljesítményhez.

¹ ISO 100, 20 °C.

  1. Gyors sorozatfelvétel kb. 10 kép/másodperc sebességgel, legfeljebb 200 képig (14 bites tömörítetlen RAW)

A Nikon D500 fényképezőgép a felvételi sebesség bármilyen csökkenése nélkül képes kb. 10 kép/másodperc¹ sebességű gyors sorozatfelvételre, legfeljebb 200 JPEG-képig és 200 darab 14 bites tömörítetlen RAW-képig. Még e mellett a gyors sebesség mellett is pontosan követheti a mozgó témákat a látómező nagy részén, kihasználva a fényképezőgép stabil keresőképét és a valaha volt legszélesebb, kb. 30,8°-os átlós megtekintési szöget.²

¹ Hozzávetőleges képsebesség teljesen feltöltött EN-EL15 lítium-ion akkumulátorral, folyamatos motoros AF-beállítással, 1/250 vagy gyorsabb zársebességgel, illetve mindenhol az alapértelmezett értékekkel.

² A 2016. január 6-i állapot szerint, az APS-C méretű képérzékelős D-SLR fényképezőgépek között. A Nikon kutatásai alapján.

  1. A kompakt DX-rendszer egyedi előnyei – kiemelkedően jó telefotó-tulajdonságok

A Nikon DX formátumú Nikon D500 készüléke kb. 1,5-szer nagyobb gyújtótávolságot¹ kínál egy azonos látószögű objektívhez képest. Így telefotós alkalmazáskor kisebb és könnyebb objektívet használhat rövidebb gyújtótávolsággal, miközben kihasználhatja a D5 FX formátumú csúcsmodellt megközelítő teljesítményt.

A fényképezőgép rugalmasságát tovább növeli az AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR, a világ legkönnyebb² 5× általános zoomobjektívje, amely mindössze kb. 1340 g tömegű³ a Nikon D500 készülékkel együtt.

¹ 35 mm-es formátumban kifejezve.

² A 2015. július 2-án elérhető, 5× általános zoomobjektívek között, amelyek maximum f/2,8 fényerejűek a nagy látószögű véghelyzetben és kompatibilisek az APS-C képérzékelő-méretű, cserélhető objektíves digitális SLR fényképezőgépekkel. A Nikon kutatásai alapján.

³ Akkumulátorral, XQD/SD-memóriakártyával és objektívvel együtt.

  1. 4K UHD videó, profi munkákhoz

A Nikon D500 fényképezőgép 4K UHD (3840 × 2160)/30p/25p/24p, valamint 1080/60p minőségű videót képes rögzíteni akár 29 perc 59 másodperc¹ hosszan, HDMI-n kiadott kimenet mellett. Lehetőség van a fényképezőgépen belül 4K UHD minőségű időzített videót is készíteni.

Teljes HD vagy HD üzemmódban a D500 elektronikus rázkódáscsökkentő funkciója² csökkenti a fényképezőgép bemozdulásának hatását vízszintesen, függőlegesen és a tengelyelfordulások mentén a kézi videofelvételek során, míg az Aktív D-Lighting megőrzi a csúcsfények és az árnyékok részleteit a természetes fényerejű felvételekhez.

¹ Külön fájlokban rögzítve.

² A képterület némileg kisebb DX alapú videoformátumban.

  1. Új EXPEED 5 képfeldolgozó motor akár 51200 ISO-érzékenységgel, amely akár Hi 5 (ISO 1640000-rel ekvivalens) szintre is bővíthető

A Nikon D500 fényképezőgép új, a D5 által is használt EXPEED 5 képfeldolgozó motorjának normál ISO-érzékenysége 100 és 51200 közötti, amely lefelé a Lo 1 (ISO 50-nel ekvivalens), felfelé pedig akár a Hi 5 (ISO 1640000-rel ekvivalens) értékig bővíthető.

Kivételesen nagy felbontású képek rögzítésére képes, miközben a zajt hatékonyan tudja csökkenteni még magas ISO-értékeken is. Az új, kb. 180 ezer képpontos RGB-érzékelő tovább javítja a fényképezőgép Fejlett fényképezési helyzetfelismerő rendszerének teljesítményét, vibráláscsökkentése pedig lecsökkenti az állóképeken tapasztalható expozícióingadozást vibráló fényforrások esetén.

  1. Érintésérzékeny, dönthető, 8 cm-es, nagy felbontású képernyő a kényelmes felvételhez profik és haladó amatőrök számára

A Nikon D500 fényképezőgép érintőképernyőjével számos funkció valósítható meg, ilyen a képek közötti azonnali váltás a képléptető sávval és a szövegbevitel – a D5-tel közösen –, valamint az érintéses AF és az érintéses kioldás (állóképek esetén).

A dönthető monitor 3 tengelyes forgópántos kialakítást kapott: rugalmas szögekben képes az élőképes megjelenítésre a felhasználó akadályozása nélkül, hogy mindig kényelmes helyzetben fotózhasson.

Végül a Nikon D500 fényképezőgép nagy méretű, 8 cm-es képernyőjének lényegesen megnövelt, 2,359 megapixeles felbontásával a felhasználó kivételes pontossággal állíthatja be és ellenőrizheti a fényképezőgép élességállítását.

  1. A SnapBridge intelligens eszközökhöz csatlakoztatja a D500 készüléket a Bluetooth Low-Energy segítségével

A D500 az első olyan Nikon fényképezőgép, amelyen élvezheti az állandóan elérhető csatlakozást az intelligens eszközökkel¹, a Bluetooth Low Energy kis távolságú kommunikációs szabvánnyal.

Ez többféle szolgáltatás elérését teszi lehetővé: a felhasználó automatikusan átmásolhatja a rögzített képeket a Nikon D500 fényképezőgép-ről egy intelligens eszközre, sőt, automatikusan fel is töltheti azokat a NIKON IMAGE SPACE tárhelyre. A fotósok az intelligens eszközről tekinthetik meg a fényképezőgépen tárolt képeket az elkészült alkotások gyors áttekintéséhez.

A SnapBridge az egyszerű követhetőség érdekében automatikusan eltárolja a képekben a hely- és időpontadatokat, jelentősen növelve ezzel a Nikon D500 fényképezőgép-el készített képek értékét és a felhasználás kényelmét.

¹ iOS vagy Android™ rendszerű okostelefonok és táblagépek.

  1. WT-7/A/B/C vezeték nélküli jeladó (opcionális) a nagysebességű vezetékes/vezeték nélküli helyi hálózattal való kommunikációhoz

A Nikon WT-7/A/B/C vezeték nélküli jeladója azoknak a profiknak segít, akik a hálózaton keresztül a beépített vezeték nélküli csatolónál gyorsabban szeretnék átvinni a képeket.

A Nikon D500 készülékhez csatlakoztatva ez az eszköz lehetővé teszi az állókép- és a videofájlok átvitelét számítógépekre¹ vagy FTP-kiszolgálókra, akár vezetékes, akár vezeték nélküli helyi hálózaton keresztül. A Nikon D500 fényképezőgép a WT-7/A/B/C jeladóval együtt vezeték nélküli elérési pontként is használható, így a számítógépek és az intelligens eszközök könnyen csatlakozhatnak.

¹ A Wireless Transmitter Utility használata szükséges (letölthető a Nikon webhelyéről).

 

A termék teljes adatlapját itt találja.

A Nikon D500 fényképezőgép üzletünkben megvásárolható!

Bérleti díj: 7,000 Ft / nap,   3 vagy több nap esetén 6,000 Ft / nap

Béreljen most!

Csak töltse ki az alábbi űrlapot
Személyes adatok - ha az összes adatát megadja, gyorsabban át tudjuk adni a termékeket, mert teljesen kitöltött szerződéssel tudjuk fogadni!
Fizetendő: 0,00 Ft
Kategória: